Adresgegevens
Groep 1 / 2 B

Foto's koningsspelen 20 mei 2018


Fotoalbums 2017-2018->Koningsspelen 20 mei 2018

Ook wij hebben meegedaan aan de grote rekendag! In het fotoalbum staan enkele foto's. 

Fotoalbums 2017-2018->Grote rekendag


Op donderdag 8 maart was het weer tijd voor een techniekmiddag....dit keer met als thema "De ruimte". Hier staan enkele foto's van deze middag, meer foto's staan in het foto album.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op dinsdag 6 februari  kwam juffrouw Sarah (van de bieb) voorlezen vanwege de nationale voorleesdagen....en wat was dat spannend....
het verhaal van Ssst de tijger slaapt! Viel goed in de smaak.

  

Vandaag (08-11) hebben we samen genoten van een heerlijk schoolontbijt. (zie fotoalbums)
Deze week werken we nog aan ons herfstthema en halverwege volgende week gaan we ons langzaam voorbereiden op de komst van de Sint.

Beste ouders / verzorgers,

De afgelopen twee weken hebben wij gewerkt aan het thema "griezelen". ( het thema van de kinderboekenweek 2017) . We hebben griezelig hard gewerkt....kijk maar eens......Beste ouders,

We zijn bezig met het thema "We spelen een boek" en hebben daarvoor het verhaal van "Kikker vindt een vriendje" uitgekozen. Dit was ook duidelijk te zien op onze tentoonstelling in de gang.

Voorlezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van het uw kind. Jonge kinderen kunnen zich nog niet concentreren op een verhaal. Het verhaal spelen houdt de aandacht beter vast.
In de groep spelen we daarom verhalen na op een vertel-speeltafel. 
Dat is een tafel bedekt met een doek waarop het decor van het verhaal gebouwd is. In dat decor spelen de leerkracht en de kinderen het verhaal na. Ook  kinderen kunnen hun eigen verhaal verzinnen of gewoon met de poppetjes en spullen bewegen. Loop gerust eens binnen om samen met uw kind te komen kijken.

Het volgende thema is "griezelen". We sluiten daarmee aan bij de kinderboekenweek.